Первая страница
Наша команда
Контакты
О нас

    Головна сторінка



Група «Офіціант, бармен» Гнідко Олександр Федорович Викладач першої категорії Предмети

Скачати 58.39 Kb.

Група «Офіціант, бармен» Гнідко Олександр Федорович Викладач першої категорії Предмети




Скачати 58.39 Kb.
Дата конвертації19.03.2017
Розмір58.39 Kb.
ТипУрок

Група «Офіціант, бармен» dsc_0066

Гнідко Олександр Федорович

Викладач першої категорії



Предмети:

  • Організація обслуговування в ресторанах;

  • Технологія приготування та характеристика напоїв, коктейлів;

  • Товарознавство продовольчих товарів;

  • Технологічне обладнання з основами електротехніки;

  • Техніка обчислень, облік та звітність;

Завдання для самостійної роботи учнів



Організація обслуговування в ресторанах

І курс навчання

Підручник: Л.М. Мостова, О.В. Новікова. Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства.- К.: Ліра-К, 2011 р.

Тема програми: «Вступ. Вимоги до офіціанта, бармена»

Урок № 1. Навчально-виховне завдання і структура предмету. Заклади ресторанного господарства, їх основні завдання, перспектива розвитку. Ознайомлення з кваліфікаційною характеристикою і програмою з професії.

Опрацювати статтю підручника с 7-8.c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Відповісти на запитання №№ 1-2 на стор.31

Урок № 2 Соціально-економічне і народно-господарське значення професії. Вимоги до офіціанта, бармена.

Опрацювати статтю підручника с.9-27.c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Відповісти на запитання №№ 3-12 на стор.31

ІІ курс навчання

Підручник: О.В. Мялковський. Барна справа. Теорія і практика приготування змішаних напоїв.- К.: Кондор, 2011 р.

Тема програми: Підготовка бару до обслуговування.

Урок №1 Визначення бару. Історія винекнення барів.

Опрацювати статтю підручника с.5-8. Дати відповіді на питання 1-3 с.24. c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 1-3 на стор. 24.

Урок № 2 Класифікація барів по спеціалізації та націночним категоріям.

Опрацювати статтю підручника стор. 8-12. c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 4 – 9 на стор. 24

Технологія приготування та характеристика напоїв, коктейлів

І курс навчання

Підручник: О.В. Мялковський. Барна справа. Теорія і практика приготування змішаних напоїв.- К.: Кондор, 2011 р.

Тема програми: Вступне заняття.

Урок № 1 Загальні відомості про змішані напої. Харчова цінність та фізіологіні дія напоїв. Характеристика основних компонентів і добавок, що застосовуються у приготуванні напоїв. Значення технологічного процесу виготовлення коктейлів і напоїв у виробничій діяльності бару.

Калорі́йність ї́жі або енергети́чна ці́нність харчови́х проду́ктів - кількість енергії, яка утворюється при окисненніі жирів, білків, вуглеводів, що міститься у продуктах харчування, і витрачається на фізіологічні функції організму.
Техноло́гія (від грец. τεχνολογια, що походить від грец. τεχνολογος; грец. τεχνη - майстерність, техніка; грец. λογος - (тут) передавати) - наука («корпус знань») про способи (набір і послідовність операцій, їх режими) забезпечення потреб людства за допомогою (шляхом застосування) технічних засобів (знарядь праці).

Опрацювати статтю підручника стор. 25 - 29.c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Відповісти на запитання №№ 1 – 5.

ІІ курс навчання

Підручник: О.В. Мялковський. Барна справа. Теорія і практика приготування змішаних напоїв.- К.: Кондор, 2011 р.

Тема програми:Основи приготування змішаних напоїв

Урок № 1 Вивчення коктейлів і екскурс у їх історію. Основні групи змішаних напоїв, їх визначення і класифікація.

Опрацювати статтю підручника стор. 25 - 33. c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 6- 9 на стор. 37

Урок № 2 . Способи, методи приготування змішаних напоїв.. Приготування коктейлів у склянці подачі, у барній склянці, у шейкері, міксері, блендері.

Опрацювати статтю підручника стор. 33-37. c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 9- 11 на стор. 37

Товарознавство продовольчих товарів

І курс навчання

Підручник: Л.И. Рубцова, В.А. Тимофеев. Основи організації торгівлі продовольчими товарами.- Р.-на Дону.: Фенікс, 2008 г.

Тема програми: Вступ .Загальна характеристика основ товарознавства продовольчих товарів

Урок № 1 Предмет та завдання товарознавства продтоварів. Хімічний склад продовольчіх товарів.

Хімічний склад, також Склад речовини - термін хімії - частка вмісту окремих хімічних елементів у речовині, матеріалі, сплаві, породі тощо.
Фізіологічне значення окремих речовин у харчуванні людини

Опрацювати статтю підручника стор.№№ 240, 264c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf



Урок № 2 Якість продовольчих товарів. Основні фактори, що впливають на якість продовольчих товарів в процесі виробництва та зберігання. Методи оцінки якості. Класифікація продовольчих товарів. Поняття про види, групи, сорти.

Прочитати статтю на стор. 241- 244 c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання : Основні групи продовольчих товарів.

ІІ курс навчання

Підручник: Л.И. Рубцова, В.А. Тимофеев. Основи організації торгівлі продовольчими товарами.- Р.-на Дону.: Фенікс, 2008 г.

Тема програми: Крохмаль, цукор, мед

Урок №1 Крохмаль і крохмалепродукти. Значення в харчуванні, використання в кулінарії. Види крохмалю, Його основні властивості. Продукти переробки крохмалю, асортимент, їх товарознавча харак-теристика. Вимога до якості та зберігання крохмалю та крохмалепродуктів.

Опрацювати статтю на стор. № 273 .c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf



Урок №2 Цукор. Споживні властивості, асортимент, його відмінні особливості. Вимоги до якості та зберігання цукру.

Мед. Споживні властивості. Класифікація. Відмінні особливості асортимен-ту. Вимоги до якості та умови зберігання меду.

Опрацювати статтю на стор. № 271 – 272.c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Скласти схему виробництва цукру з цукрових буряків.

Цукро́вий буря́к (Beta vulgaris saccharifera) - найважливіша в Україні технічна рослина, сировинна база цукрової промисловості; різновид буряка звичайного.



Технологічне обладнання з основами електротехніки

І курс навчання

Підручник: Н.П. Саєнко, Т. Д. Волошенко. Устаткування підприємств громадського харчування. – Киїк.: ЛДЛ, 2005 р.

Тема програми: Вступ. Основні відомості з електротехніки

Урок №1 Поняття про постійний і змінний струм.
Сфера ресторанного господарства - це сфера надання послуг. Послуга харчування - є результатом економічної діяльності ресторанного підприємства, спрямована на задоволення найрізноманітніших потреб гостей.
Змі́нний струм - електричний струм, сила якого періодично змінюється з часом.
3-фазний струм, його характеристика, одиниці віміру.

Опрацювати статтю на стор. №№ 3 – 6, 9 – 14.c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 1 – 13 на стор. № 35

Урок №2. Класифікація технологічного устаткування. Механічне, електромеханічне, теплове та холодильне обладнання.

Опрацювати статтю на стор. №№ 36 - 39c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 1 – 6 на стор. № 40

ІІ курс навчання



Підручник: Н.П. Саєнко, Т. Д. Волошенко. Устаткування підприємств громадського харчування. – Киїк.: ЛДЛ, 2005 р.

Тема програми: Холодильне обладнання підприємств .

Урок №1 Загальні відомості про охолодження харчових продуктів.
Ї́жа - все, що споживає людина й інші живі істоти для підтримки життя; харчі. Речовини, що їх організм отримує з навколишнього середовища, є для нього будівельним матеріалом і джерелом енергії.
Значення сутність охолодження.Способи одержання холоду.

Опрацювати статтю на стор. №№ 275 - 279c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmfc:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 1 – 9 на стор. 312

Урок №2 Класифікація холодильного устаткування з урахуванням температурного режиму, спеціалізації.

Холоди́льне устаткува́ння - це сукупність взаємопов'язаних технічних засобів, холодильних машин, вузлів, агрегатів, елементів, трубопроводів, що необхідні для створення, розподілу і використання холоду.
c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Опрацювати статтю на стор. № 290-291

Дати відповіді на питання № 13 на сотр. 312

Техніка обчислень, облік та звітність

І курс навчання



Підручник: М.В. Микицей. Торгові обчислення. – Р.-на-Дону.: Фенікс,

Тема програми: Вступ. Задачі предмету.

Урок №1 Поняття про господарський облік. Види господарського обліку, їх характеристика. Завдання бухгалтерського обліку в закладах ресторанного господарства.
Бухгалтерський о́блік - процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень.

Опрацювати статтю на стор. №№ 6 – 8.c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf

Дати відповіді на питання №№ 1 – 7 на стор. № 8

Урок №2. Метрологія. Історія винекнення. Поняття метричної системи величин.

Метрична система - система вимірювання, заснована на метрі як мірі довжини та кілограмі (грамі) як мірі маси. Зокрема, метричною є Міжнародна система одиниць СІ.

Опрацювати статтю на стор. №№ 18 - 24c:\program files (x86)\microsoft office\media\cagcat10\j0299125.wmf



Дати відповіді на питання №№ 3 – 6 на стор. № 34



Скачати 58.39 Kb.

  • Організація обслуговування в ресторанах І курс навчання Підручник
  • Тема програми: «Вступ. Вимоги до офіціанта, бармена»
  • ІІ курс навчання Підручник
  • Підготовка бару до обслуговування. Урок №1 Визначення бару. Історія винекнення барів
  • Класифікація барів по спеціалізації та націночним категоріям
  • Технологія приготування та характеристика напоїв, коктейлів І курс навчання Підручник
  • Тема програми
  • Товарознавство продовольчих товарів І курс навчання Підручник
  • Тема програми: Вступ .Загальна характеристика основ товарознавства продовольчих товарів Урок № 1
  • Технологічне обладнання з основами електротехніки І курс навчання Підручник
  • Тема програми: Холодильне обладнання підприємств . Урок №1 Загальні відомості про охолодження харчових продуктів
  • Техніка обчислень, облік та звітність
  • Тема програми: Вступ. Задачі предмету. Урок №1 Поняття про господарський облік. Види господарського обліку, їх характеристика. Завдання бухгалтерського обліку