Первая страница
Наша команда
Контакты
О нас

    Головна сторінка



Методичні рекомендації з освоєння хмарних технологій Хмарні технології це парадигма, що передбачає віддалену обробку та зберігання даних

Скачати 23.51 Kb.

Методичні рекомендації з освоєння хмарних технологій Хмарні технології це парадигма, що передбачає віддалену обробку та зберігання даних




Скачати 23.51 Kb.
Дата конвертації18.05.2017
Розмір23.51 Kb.
ТипМетодичні рекомендації

Кулініч Любов Миколаївна, викладач

ДНЗ «Малинський професійний ліцей»
Методичні рекомендації з освоєння хмарних технологій
Хмарні технології – це парадигма, що передбачає віддалену обробку та зберігання даних.

Хмарні технології (англ. Сloud Technology) - це парадигма, що передбачає віддалену обробку та зберігання даних. Ця технологія надає користувачам мережі Інтернет, доступ до комп'ютерних ресурсів сервера і використання програмного забезпечення як онлайн-сервіса.



Хмара це деякий сервер або їх мережа, де зберігаються дані та програми, що з'єднуються з користувачами через Інтернет.

Переваги хмарних технологій:

  • не потрібні потужні комп'ютери;

  • менше витрат на закупівлю програмного забезпечення і його систематичне оновлення;

  • необмежений обсяг збереження даних;

  • доступність з різних пристроїв і відсутня прив’язка до робочого місця;

  • забезпечення захисту даних від втрат та виконання багатьох видів навчальної діяльності, контролю і оцінювання, тестування он-лайн;

  • економія коштів на утримання технічних фахівців .

Необхідні компоненти для роботи в «хмарах» - Інтернет, комп’ютер (планшет, мобільний телефон, нетбук),  браузер, компанія, яка надає послуги хмарних технологій, навички роботи з Інтернет та веб-застосунками.

Робо́че мі́сце - елементарна одиниця виробничої структури, що містить частину простору виробничого підрозділу, яка потрібна для здійснення трудової операції та оснащена матеріально-технічними засобами, що використовуються у процесі праці.

Стільниковий телефон - автономний мобільний телефон, призначений для роботи в мережах стільникового зв'язку; використовує приймач радіодіапазону і традиційну телефонну комутацію для здійснення телефонного зв'язку на території зони покриття мережі.



Хмарні технології для викладача або майстра

  • викладач або майстер має доступ до своїх матеріалів і документів будь-де і будь-коли;

  • з’являється можливість використання відео і аудіо файлів прямо з Інтернету, без додаткового завантаження на комп’ютер;

  • організація спілкування з предметними кафедрами інших навчальних закладів (проведення он-лайн уроків, тренінгів, круглих столів);

    Навча́льний заклад (осві́тній заклад) - організація, що на постійній і безперервній основі здійснює освітній процес з метою навчання, виховання, розвитку і самовдосконалення особистості.



  • можливість формувати траєкторії розвитку кожного учня з конкретного предмету;

  • принципово нові можливості для організації досліджень, проектної діяльності та адаптації навчального матеріалу до реального життя;

  • принципово нові можливості передачі знань: он-лайн уроки, вебінари, інтегровані, практичні заняття, кооперативні лабораторні роботи;

    Практи́чні заня́ття - форма навчального заняття, при якій викладач організує детальний розгляд студентами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички їх практичного застосування шляхом індивідуального виконання студентом відповідно сформульованих завдань.



  • он-лайн комунікація з учнями інших закладів області або інших країн.

Зберігайте всі файли в безкоштовному хмарному сховищі OneDrive. Відкривайте їх і надавайте спільний доступ до них з телефону, планшета або комп'ютера.

Ввійдіть на сторінку будь-якого браузера і перейдіть за адресою https://onedrive.live.com/about/ru-ru/






















Методичні рекомендації обговорено та схвалено 25 листопада 2015 року на засіданні обласної методичної секції педпрацівників харчової промисловості, торгівлі, громадського харчування, плодоовочівництва та дослідницьких професій (протокол №1).

Сфера ресторанного господарства - це сфера надання послуг. Послуга харчування - є результатом економічної діяльності ресторанного підприємства, спрямована на задоволення найрізноманітніших потреб гостей.

Харчова промисловість - галузь переробної промисловості, сукупність виробництв харчових продуктів у готовому вигляді або у вигляді напівфабрикатів, а також тютюнових виробів, мила і миючих засобів, парфюмерно-косметичної продукції.



Рецензент: Малінкіна Н.П., методист НМК ПТО у Житомирській області


Скачати 23.51 Kb.

  • Хмара
  • Хмарні технології для викладача або майстра
  • Ввійдіть на сторінку будь-якого браузера і перейдіть за адресою https://onedrive.live.com/about/ru-ru/
  • Методичні рекомендації обговорено та схвалено 25 листопада 2015 року на засіданні обласної методичної секції педпрацівників харчової промисловості
  • Житомирській області