Первая страница
Наша команда
Контакты
О нас

    Головна сторінка



Програма це: A. це кількість розрядів у двійкових числах

Скачати 284.64 Kb.

Програма це: A. це кількість розрядів у двійкових числах




Скачати 284.64 Kb.
Сторінка1/2
Дата конвертації21.05.2017
Розмір284.64 Kb.
ТипПрограма
  1   2

Медична інформатика

Медичний факультет, стоматологічний факультет

повний термін навчання (2 курс), нормативний термін навчання (3 курс)

спеціальність "Лікувальна справа", "Медико-профілактична срава", "Біологія", "Стоматологія"

Модуль 1
Тактова частота мікропроцесора вимірюється в:

A. ГГц


B. Кг

C. МГц


D. КГц

E. Гц


ANSWER: E
До складу мікропроцесора, що повністю забезпечують його роботу, входять:

A. регістри, пристрій керування, Арифметико-логічний пристрій

B.

Арифметико-логічний пристрій (АЛП) (англ. Arithmetic Logic Unit, ALU) - блок процесора, що служить для виконання арифметичних та логічних перетворень над даними, що іменуються операндами. Цей пристрій є фундаментальною частиною будь-якого обчислювача, навіть найпростіші мікроконтролери мають його в складі свого ядра.

пристрій вводу виводу інформації

C.

Пристрій введення - пристрій для внесення даних до комп'ютера під час його роботи.

постійна пам’ять, регістри, логічний пристрій

D. пристрій, що здійснює арифметичні операції

E. пристрій керування і кеш-пам’ять

ANSWER: A
Які характеристики являються основними для процесора?

A. швидкість передачі сигналу


B. кількість інформації яка обробляється в комп'ютері

C. тактова частота, швидкодія


D. тактова частота і розрядність

E. об’єм пам’яті і швидкодія


ANSWER: D
Номер комірки пам’яті називається:

A. командою

B. алгоритмом

C. програмою

D. адресою

E. вмістом

ANSWER: D
За принципом програмного керування програма міститься у:

A.

В теорії інформації вла́сна інформ́ація (англ. self-information), або несподі́ваність (англ. surprisal), - це міра кількості інформації, пов'язаної з подією в імовірнісному просторі, або зі значенням дискретної випадкової величини.

Та́ктова частота́ - основна одиниця виміру частоти тактів у синхронних колах, що визначає кількість елементарних операцій (тактів), що виконуються системою за 1 секунду.(За підручником І.Л. Володіна, В.В. Володін 9 клас)

Числове́ програ́мне керува́ння (ЧПК) (англ. Computer numerical control) - комп'ютеризована система керування, яка зчитує командні інструкції спеціалізованої мови програмування (наприклад, G-код) і керує приводами метало-, дерево- чи пластмасообробних верстатів та верстатним оснащенням.

пам’яті

B. транзисторах

C. мікросхемах

D. процесорі

E. комірці

ANSWER: A
Хто є автором принципу програмного управління та адресності?

A. Дж. Непер

B. Фон Нейман
C. Ніцше

D. Адда Лавлейс

E. Чарльз Беббідж

ANSWER: B


Програма - це:

A. це кількість розрядів у двійкових числах

B. інструкція для управління тактовою частотою та швидкодією

C. текст, зображення, звуки

D. сукупність команд, які може виконувати обчислювальна електронна машина

E. інформація для обробки в комп'ютері

ANSWER: D
Яких розмірів існують гнучкі магнітні диски?

Гнучкий диск також Дискета, Гнучкий магнітний диск чи Флоппі Диск (англ. Floppy disk) - портативний носій інформації, який використовується для багаторазового запису та зберігання даних, що являє собою поміщений в захисний пластиковий корпус (диск діаметром 3½ має жорсткіший футляр, ніж диск діаметром 5¼) гнучкий магнітний диск, покритий феромагнітним шаром.

A. 1,44 кг

B. 4’’

C. 3,5 мл



D. 1,44 Мb, 3,5’’ (89 мм)

E. 100 мм

ANSWER: D
Які з пристроїв не належать до зовнішньої пам'яті?

A. логічні диски

B. гнучкі магнітні диски
C. жорсткі магнітні диски
D. магнітні стрічки
E. оптичні компакт-диски (CD-ROM, CD-RW)
ANSWER: A
На якому принципі зберігання інформації заснована технологія DVD?

У контексті комп'ютерних операційних систем том (англ. volume) або локальний диск - це термін, що використовується для опису джерела зовнішньої пам'яті з єдиною файловою системою. Найчастіше том відповідає розділу твердого диска (фізичний том), проте часто цей термін використовують для опису логічного інтерфейса, що використовується операційною системою для доступу до даних, збережених на деякому зовнішньому носії або кількох таких носіях (логічний том).

Зберігання інформації - 1. Забезпечення належного стану інформації та її матеріальних носіїв. 2. Комплекс заходів, спрямований на забезпечення збереження повноти і цілісності сформованих даних про певну інформацію, створення і підтримання належних умов для їх використання, а також запобігання несанкціонованому доступу, поширенню і використанню.

A. цифровому

B. логічному

C. модульному

D. аналоговому

E. графічному

ANSWER: A
Неперезаписуючі лазерно-оптичні диски називають:

A. DVD
B. CD-ROM

C. магнітною стрічкою

D. CD-R


E. CD-RW
ANSWER: D
Якщо отвір на дискеті, який має маленьку пластмасову засувку, закритий, то:

A. з дискети не можливе зчитування інформації


B. зчитування інформації відбувається автоматично

C. на дискету можна робити запис

D. з дискети можливе лише зчитування інформації;
E. дискету захищено від запису
ANSWER: C
Диск, на якому розміщена операційна система, називається:

A.

Операційна система Операці́йна систе́ма, скорочено ОС (англ. operating system, OS) - це базовий комплекс програм, що виконує управління апаратною складовою комп'ютера або віртуальної машини; забезпечує керування обчислювальним процесом і організовує взаємодію з користувачем.

гнучким

B. операційним

C. системним

D. магнітооптичним

E. логічним

ANSWER: C
У чому полягає суть форматування дисків?

A. в очищенні від пилу

B. у класифікації інформації

C. у перемагнічуванні поверхні

D. у структуруванні інформації у вигляді доріжок і секторів;

E. в очищенні від тексту в файлах

ANSWER: D
Найменша фізична ділянка поверхні диска, на яку можна записати дані це:

A. сектор

B. піксель

C. кластер


D. коло

E. доріжка

ANSWER: A
Які важливі характеристики пристроїв зовнішньої пам'яті?

A. габарити та ціна


B. ємність та час доступу
C. експлуатаційні
D. ціна та час доступу
E. маса та ємність

ANSWER: B


Накопичувач - це пристрій, що складається з …

A. носія та зчитувальної головки

B. носія інформації та центрифуги

C.

Носій інформації Носі́й інформа́ції (англ. data medium) - матеріальний об'єкт природного або штучного походження, який здатен містити, зберігати і передавати інформацію.

двигуна і контролера

D. носія інформації та приводу

E. корпусу і зчитувальної головки

ANSWER: D
Кеш-пам’ять призначена для:

A. запису інформації на заводі

B. аналітичного зберігання даних

C. прискорення доступу до ОЗП

D. розміщення службових програм

E. постійного зберігання даних

ANSWER: C
Внутрішня пам’ять це:

A. кеш-пам’ять

B. ОЗП, ПЗП, кеш-пам’ять
C. 2 HD
D. ОЗП, НГМД, НЖМД
E. ОЗП, CD-ROM, ПЗП

ANSWER: B


Внутрішня пам’ять комп’ютера реалізована на:

A. мікросхемах

B. Перфокартах
C. CD-ROM

D. плівці


E. ГМД
ANSWER: A
З якого виду пам’яті комп’ютер може тільки читати інформацію?

A. ГМД
B. вінчестера

C. Компакт-дисків
D. ПЗП

E. ОЗП
ANSWER: D


Кількість інформації, яка міститься в одній комірці, становить:

A. один біт


B. один байт

C. один мегабайт


D. два байти
E. три байти
ANSWER: B
Як виконати видалення виділених об'єктів або символу справа від курсора?

A. Ctrl - Shift

B. Page Up

C. Backspace

D. Alt

E. Delete



ANSWER: E
Як виконати перехід до наступної позиції табуляції?

A. Alt - Shift


B. Ctrl - Shift

C. End
D. Alt

E. Tab

ANSWER: E


Як скопіювати в буфер обміну зображення екрану?

Буфер обміну Кліпборд (англ. clipboard) або сховок - проміжне сховище даних, що призначається для переносу або копіювання між програмами або частинами однієї програми.

A. Page Up


B. Backspace

C. Alt, End


D. Delete
E. PrintScreen

ANSWER: E


Як виконати скасування останньої дії або виходу з поточного режиму програми?

A. End


B. Page Home

C. Page End

D. Tab

E. Esc


ANSWER: E
Як виконати введення команди або створення нового абзацу (у

  1   2


Скачати 284.64 Kb.

  • Арифметико-логічний пристрій