Первая страница
Наша команда
Контакты
О нас

    Головна сторінка



Узагальнений висновок щодо результатів атестаційної експертизи Йосипівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – днз»

Узагальнений висновок щодо результатів атестаційної експертизи Йосипівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – днз»




Сторінка1/7
Дата конвертації16.06.2017
Розмір1.38 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7

Узагальнений висновок

щодо результатів атестаційної експертизи

Йосипівського навчально-виховного комплексу

«Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ДНЗ»

Новомиргородської районної ради

Кіровоградської області

Забезпечення якості управлінської діяльності

  1. Загальний стан території, будівель та приміщень навчального закладу.

Йосипівський НВК „Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ДНЗ” розміщений у 2-поверховій будівлі, яка була збудована в 1960 році. Площа школи займає 1410 м2, розміщена на земельній ділянці площею 2 га в зоні населеного пункту на відстані 60 м від житлових будинків згідно з нормами інсоляції, природного освітлення та шумозахисту.

Від дороги школа відокремлена металевим парканом, посаджені декоративні дерева (каштани, берези), розбиті клумби та знаходиться заасфальтована, пішохідна доріжка. На території школи є спортивний майданчик та дитячий ігровий майданчик.

Пішохі́дна дорі́жка - доріжка з покриттям, призначена для руху пішоходів, виконана в межах дороги чи поза нею.
Спорти́вний майда́нчик - це спеціалізований майданчик, що має спеціальне покриття (синтетичне, асфальто-бетонне, трав'яне, ґрунтове), розмітку для різних ігрових видів спорту та, необхідне обладнання. Розмітка майданчика повинна відповідати правилам затвердженим відповідними спортивними федераціями.
Земе́льна діля́нка - це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами (Земельний кодекс України. Стаття 79).
Приро́дне осві́тлення - це освітлення приміщень світлом неба (природним або денним світлом) та сонячними променями, які проникають крізь світлові отвори в зовнішніх загороджувальних конструкціях. Денне (природне) світло - теплове випромінювання Сонця, що пройшло крізь атмосферу.
Буди́нок (род. відм. будинку) - вид будівлі із внутрішнім наземним простором (приміщеннями), що створена та використовується людьми.
Населений пункт - населене місце (оселище, селище, поселення), первинна одиниця розселення людей у межах однієї забудованої земельної межі (городище (град), місто, містечко, селище міського типу, село, хутір, станиця та ін.).
Дитя́чі ігрові́ майда́нчики - частина земельної ділянки обладнана пісочницями, тіньовими грибками, гойдалками, драбинками, гірками тощо.
Також майданчики оснащені необхідним обладнанням для занять спортом та гри. Стан шкільної території добрий. Стіни цегляні у хорошому стані. Перекриття та підлога дерев’яні. Покрівля – шифер. Фундамент бутовий, відмостка – бетонна. Вхідні крильця із бетону.

Приміщення школи обладнане водяним опаленням. Навчальний заклад опалюється від котельні, яка розміщена на відстані 20 метрів від будівлі школи. У котельні знаходяться 2 котли марки ,,АОГВ-50’’. Опалення газове. З 2016 року здійснюється переведення котельні на альтернативні види палива, встановлено 2 пелетні котли, загальною потужністю 100 кВт.

Приміщення школи обладнано тепловою мережею. Розгалудження опалювальної системи у приміщенні у задовільному стані. На відстані 30 м від будівлі школи розміщена 1-поверхова будівля дитячого дошкільного закладу. Технічний стан споруд знаходиться у задовільному стані. Зовнішній вигляд приміщення та надвірних споруд задовільний.

Всі класи мають природне освітлення, світло падає на парти зліва, рівень штучного освітлення відповідає санітарним нормам, але економічно вигідно було б замінити всі електричні лампи на енергозберігаючі.

Техні́чний стан об'є́кта - стан, який характеризується в певний момент часу, за певних умов зовнішнього середовища значеннями параметрів, установлених технічною документацією на об'єкт.
Штучне освітлення - це освітлення будинків, приміщень і споруд, зовнішнього освітлення міст, селищ і сільських населених пунктів, територій підприємств і закладів, установки оздоровчого ультрафіолетового випромінювання тривалої дії, установки світлової реклами, світлові знаки та ілюмінаційні установки за допомогою спеціальних електроосвітлювальних установок - світильників.
Рівень штучного освітлення навчальних приміщень та територія школи відповідають санітарним нормам. Природне та штучне освітлення в класах, коридорі відповідає вимогам Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 року №63.

В приміщенні школи дотримується повітряно-тепловий режим, в класних кімнатах дотримується чистота повітря. Вікна оснащені квартирками, приміщення природно провітрюється. Чистота повітря в приміщеннях забезпечується регулярністю вологого прибирання приміщень із використанням дезінфікуючих і миючих засобів. Водопостачання здійснюється зі скважини. Вода доброякісна у відповідності із ДСанПіНом ,,Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько-питного постачання’’ № 136/1940 від 15.04.1997 року (про що свідчить заключення СЕС від жовтня 2015 року).

Для забезпечення нормальних умов для здобуття базової середньої освіти школа має достатню навчально-матеріальну та методичну базу, кількість класних кімнат.

Норма́льні умо́ви (скорочено н. у.) - значення тиску й температури, для яких заведено приводити результати фізичних і хімічних експериментів з метою спрощення порівняння між ними. IUPAC визначає нормальний тиск у 100,0 кПа і температуру 0 °C (273,15 К).
В наявності є приміщення, які необхідні для забезпечення нормальної роботи школи.

Усі класні кімнати, навчальні кабінети забезпечені відповідними меблями. Використовуються справні меблі, підібрані відповідно до зросту і віку дітей.

З року в рік дирекція школи, батьки, учні проводять косметичний ремонт класів, коридору та підсобних приміщень. Своєчасне і якісне проведення поточного ремонту, бережне відношення допомагає утримувати приміщення, меблі, всю шкільну територію у належному санітарному стані згідно до діючих санітарних норм і правил.

Обідній зал розрахований на 40 посадкових місць, всього харчується 82 учня та 30 дошкільнят. Затверджено режим та графік харчування одноразове для учнів та трьохразове для дошкільнят. Є меню-розкладка, ведеться документація і контролюється відповідальним за організацію харчування, який затверджений наказом по школі . Кухарем приймаються продукти харчування і зберігаються в окремому приміщені належним чином, там є холодильник в якому слідкують за товарним сусідством між продуктами. Замовлення продуктів харчування для учнів загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється у постачальників, які попереджені про забезпечення продуктами виключно вітчизняного виробництва.

Камбоджійці та філіппінці вживають качині яйця із 19-20-денними зародками, в яких проглядаються сформовані дзьоб і кістки. Страва вважається делікатесом. Назва страви - балут.
Ї́жа - все, що споживає людина й інші живі істоти для підтримання життя; харчі. Речовини, що їх організм отримує з довкілля, є для нього будівельним матеріалом і джерелом енергії.
Шко́ла (від грец. σχολή - «відпочинок», пізніше «ті, кого повчають») - навчальний заклад, зазвичай початкової або середньої освіти, але також іноді й вищої (наприклад, Вища школа бізнесу) або спеціальної (наприклад, Київська школа економіки) освіти.
Якість усіх завезених продуктів підтверджена супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість (накладні, сертифікати відповідності, висновки санітарно – епідеміологічної експертизи тощо). Ведуться бракеражні журнали сирої та готової продукції. Кухарі вчасно проходять медогляд.

Кухня обладнана: електричною плитою (робоча), внизу знаходиться шафа пекарська, столи для обробки продуктів є, кухонний інвентар (ножі, дошки) промаркеровані. В момент перевірки було відмічено про відповідальність за зберігання та використання денного запасу продуктів, повноту закладки і вихід страв, якість і своєчасне приготування їжі, дотримання технології приготування, відбір та зберігання добової проби страв, дотримання правил особистої гігієни, а також санітарний стан харчоблоку.

Гото́ва проду́кція - продукція (товар), вироблена з використанням давальницької сировини (крім тієї частини, що використовується для проведення розрахунків за її переробку) і визначена як кінцева у контракті між замовником і виконавцем.
Гігіє́на - наука, що вивчає закономірності впливу на організм людини та суспільне здоров'я комплексу чинників довкілля з метою розробки гігієнічних норм, санітарних правил, запобіжних і оздоровчих заходів.

Кімната для миття посуду обладнана ванночками , є холодна і гаряча вода, каналізація, а також місце для просушки посуду. Застосовується миючий засіб (кальцинована сода) і дезинфікований засіб (хлорантоін), зроблені розчини і застосовують по потребі.

Гаряча вода (англ. Hot Water) - американська кінокомедія режисера Фреда С. Ньюмейера 1924 року.
Мийний засіб (також, миючий засіб) - поверхнево-активна речовина або суміш поверхнево-активних речовин з «очисними властивостями в розведених розчинах». У більшості контекстів побутовий термін «миючий засіб» сам по собі відноситься або конкретно до прального порошку або до засобу для миття посуду чи ін.

Харчування в дошкільному підрозділі 3-х разове, різноманітне, калорійне. Сестрою медичною і кухарем складається перспективне меню на 10 днів, яке погоджують і підписують у райСЕС, згідно з яким складається щоденне меню. Директор закладу Горобець Т.Б. постійно контролює закладку продуктів у котел.

Вихователями приділяється належна увага вихованню у дітей культурно-гігієнічних навичок, культури поведінки за столом, вони слідкують за тим, щоб діти вміли правильно користуватися виделками та серветками, привчають дошкільників до правильної осанки за столом, до охайності. Педагоги виховують у дітей бережливе ставлення до хліба, до праці дорослих.

У дошкільному підрозділі розміщено щоденне меню-вивіску. Аналізуючи стан харчування дошкільників згідно з меню та накопичувальних відомостей, можна зробити висновок, що харчування різноманітне, калорійне. В раціон харчування входять основні продукти: м’ясні, молочні, риба, яйця, творог, масло, різноманітні крупи, овочі, фрукти і соки, щодня в меню є салати із свіжих та квашених овочів.

Постачання харчових продуктів проводиться з торгівельної мережі відповідно до сертифікатів якості. Всі продукти харчування закуповуються в магазинах у невеликій кількості, по мірі їх витрачання, здійснюється нова закупівля продуктів із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість (накладні, сертифікати відповідності, висновки санітарно – епідеміологічної експертизи тощо).

Продукти харчування зберігаються у холодильниках, дотримується товарне сусідство, контролюється температурний режим та термін зберігання продуктів у кладових.

Температу́ра (від лат. temperatura - належне змішування, нормальний стан) - фізична величина, яка описує стан термодинамічної системи.

Добові норми готових блюд зберігаються у холодильнику.

Сестрою медичною ведеться відповідна документація по харчуванню:

- перспективне меню, яке затверджується районною санітарноепідеміологічною станцією два рази на рік;

- щоденне меню, завдяки якому згідно з продуктами харчування проводиться витрачання коштів;

- картотека страв;

- Журнал бракеражу сирої продукції;

- Журнал бракеражу готової продукції;

- Журнал обліку виконання норм харчування;

- Журнал здоров’я працівників харчоблоку;

- Книга складського обліку;

- Заявка на продукти;

- Наявність супровідних документів на продукти, які свідчать про їх походження та якість;

- Зошит обліку відходів.



  1. Створення безпечних умов для учасників навчально-виховного процесу.

Заклад працює згідно з нормативними документами державної чинності:

- Закону України „Про охорону праці”;

- Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві № 1232;

- Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру (постанова КМУ від 22 березня 2001року № 270);

- Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і навчальних закладах, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 01.08.2001 р.

Неща́сний ви́падок (подія) - тілесні пошкодження або смерть, інколи пошкодження майна, причиною яких є несподіваний збіг обставин. При цьому зазвичай мається на увазі, що негативного імовірнісного результату можливо було уникнути або запобігти, якщо причини, що привели до нещасного випадку, були би розпізнані раніше.
Нормативна документація - документи, які встановлюють правила, загальні принципи чи характеристики різних видів діяльності або їхніх результатів.
Охорóна прáці (рос. охрана труда; англ. labour protection; нім. Arbeitsschutz m) - це: система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності людини в процесі трудової діяльності; діюча на підставі відповідних законодавчих та інших нормативних актів система соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, що забезпечують збереження здоров'я і працездатності людини в процесі праці. дозвіл на початок робіт підвищеної небезпеки, який необхідний організації чи підприємству, хто працює в будівництві.
Закон України - нормативно-правовий акт, який приймається Верховною Радою України більшістю голосів (для законів, що стосуються внесення змін до конституції, - конституційною більшістю голосів).
Професі́йні хворо́би - захворювання, у розвитку яких переважну роль відіграють несприятливі умови праці - професійні шкідливості. Характер професійних хвороб визначається особливостями механізму дії шкідливих виробничих факторів та їх поєднань на організм людини, а також сила і тривалість дії.
Навча́льний заклад (осві́тній заклад) - організація, що на постійній і безперервній основі здійснює освітній процес з метою навчання, виховання, розвитку і самовдосконалення особистості.
№ 563 ( зі змінами);

- Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 18.04.2006 р. № 304 ”(із змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 26 березня 2013 року № 378);

- Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 31.08.2014 р. № 616 (зі змінами);

– Типового положення про службу з охорони праці;

– Положення про розробку інструкцій з охорони праці;

– Положення про медичний огляд працівників певних категорій.

Також заклад працює згідно з нормативними документами внутрішньої чинності:

-наказів: „Про затвердження та введення в дію нової СУОП” від 27.04.2015 року № 48; „Про організацію роботи в закладі з питань збереження життя і здоров’я учнів” від 28.08.2015 року № 69; від 28.08.2015 року № 72 „Про створення комісії з розслідування нещасних випадків”;

- плану роботи з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, від 02.09.2015 року № 99 „Про організацію роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності”;

-акту готовності закладу до нового 2015/2016 навчального року;

-заходів по підготовці до нового 2015-2016 навчального року, розроблено комплексні заходи з безпеки життєдіяльності, які затверджені наказом по закладу № 69 від 28.08.2015 року.

Чотири рази протягом навчального року проводяться Тижні безпеки життєдіяльності за тематикою “Тиждень знань правил дорожнього руху”, “Тиждень пожежної безпеки”, “Тиждень знань безпеки життєдіяльності”, «Тиждень сприяння здорового способу життя», про що свідчать накази про проведення Тижнів, підсумкові накази, а також матеріали, які систематизовані в окремих теках. (наказ від 08 вересня 2015 року № 78 „Про проведення Тижнів знань з безпеки життєдіяльності у школі у 2015-2016 навчальному році”).

Окремий розділ плану роботи (розділ Х „Охорона праці”) загальноосвітнього навчального закладу на 2015/2016 навчальний рік у повній мірі передбачає заходи, спрямовані на забезпечення техніки безпеки та дотримання належних санітарно-гігієнічних умов навчально-виховного процесу в навчальному закладі.

Колективний договір містить розділ VІІ „Охорона праці та здоров’я”, вимоги якого чітко виконуються. Робота в закладі здійснюється у відповідності з посадовими інструкціями, інструкціями з охорони праці, з якими ознайомлені працівники школи.

Посадо́ва інстру́кція - документ, що визначає організаційно-правове становище працівника в структурному підрозділі, що забезпечує умови для його ефективної праці. Посадова інструкція - це обов'язковий кадровий документ.
Протягом року з працівниками та учнями школи проводяться: вступні, первинні, повторні, цільові і в разі потреби позапланові інструктажі з проведенням записів у журналах встановленої форми. Ведуться журнали реєстрації нещасних випадків виробничого та невиробничого характеру серед працівників та учнів навчального закладу, журнал реєстрації інструкцій з охорони праці, журнал видачі інструкцій з охорони праці. Вчителі хімії, фізики, інформатики, біології, фізкультури ведуть журнали інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності згідно з розробленими інструкціями.

За планом роботи школи проводяться заходи з усіма учасниками навчально-виховного процесу щодо збереження їхнього життя та здоров’я, попередження травматизму, день цивільного захисту, з учнями проводяться бесіди на різну тематику, згідно з порами року.

Пора́ ро́ку (сезон фр. saison, від лат. satio - сівба, час сівби) - період у річному циклі розвитку природи. В помірному кліматі північної кулі, у тім числі в Україні, розрізняють такі пори року: весна, літо, осінь, зима.

Перед канікулами класні керівники проводять учням первинні інструктажі з безпеки життєдіяльності з послідуючими записами у журналах реєстрації інструктажів з безпеки життєдіяльності класних керівників та бесіди з різних тематик безпеки життєдіяльності з послідуючими записами на спеціально відведених сторінках класних журналів. Для проведення бесід з учнями складено тексти бесід із різних тем безпеки життєдіяльності.

У травні 2014 року було проведено планове навчання та перевірку знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності педагогічних та технічних працівників закладу, про що свідчить Протокол засідання комісії з перевірки знань працівників з питань хорони праці, безпеки життєдіяльності від 03.05.2014 р. № 1. Кожного року проводиться навчання з охорони праці, безпеки життєдіяльності новоприйнятих працівників закладу. Останнє відбулося у січні 2016 року (наказ по закладу від 29.12.2016 року № 144 „Про проведення навчання та перевірки знань новоприйнятих працівників”.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 р.

Постанова Кабінету Міністрів України - нормативно-правовий акт Уряду України - Кабінету Міністрів.
№ 442 у листопаді 2013 року проведено атестацію робочих місць за умовами праці. Атестувались робочі місця кухаря, техпрацівниці.
Робо́че мі́сце - елементарна одиниця виробничої структури, що містить частину простору виробничого підрозділу, яка потрібна для здійснення трудової операції та оснащена матеріально-технічними засобами, що використовуються у процесі праці.
Призначено доплату кухарю в розмірі 4% за шкідливі й важкі умови праці.

Питанню охорони праці, безпеки життєдіяльності в закладі приділяється належна увага. Дане питання розглядається на педагогічних радах (протокол № 8 від 31.08.2015 року „Про підсумки роботи з охорони праці по всім видам дитячого травматизму та організація роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності на 2015-2016 навчальний рік” та нарадах при директору (протокол № 4 від 14.12.2015 року „Про підсумки профілактики дитячого травматизму у закладі освіти за 2015 рік”, протокол № 5 від 05.01.2016 року „Про стан роботи з питань охорони праці і здоров’я вихованців та учнів , запобігання всім видам травматизму , охорона праці у навчальному закладі за підсумками 2015 року”.

За останні три роки кількість учнів, які отримали травми під час навчально-виховного процесу - 0 , середнє арифметичне загальної кількості учнів за три останні роки – 77.

Арифмети́чне сере́днє (в математиці і статистиці) - сума всіх зафіксованих значень набору, поділена на кількість елементів набору. Якщо з контексту зрозуміло, про яке значення йде мова, тоді просто кажуть середнє.
Відсоток учнів, які отримали травми під час навчально-виховного процесу становить 0. Експертна оцінка 12 балів.



  1. Дієвість внутрішкільного контролю за організацією навчально-виховного процесу.

Дирекція Йосипівського навчально-виховного комплексу ”Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад” здійснює управлінську діяльність відповідно до Конституції України, Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, Положення “Про середній навчальний заклад”, власного Статуту.
Конститу́ція Украї́ни - Основний закон держави України. Ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття. На пам'ять про прийняття Конституції в Україні щорічно святкується державне свято - День Конституції України.

У закладі розроблені і затверджені директором навчально-виховного комплексу посадові і функціональні обов’язки: директора, заступника директора з навчально-виховної роботи,

  1   2   3   4   5   6   7



  • школ а І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Новомиргородської районної ради Кіровоградської області