Первая страница
Наша команда

Головна сторінка

Visit Ukraine — ставка на в’їзний туризм Прес-реліз 30. 10. 2008 30 жовтня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза»

Дата конвертації11.05.2017
Розмір28.72 Kb.

Visit Ukraine — ставка на в’їзний туризм
Прес-реліз 30.10.2008

30 жовтня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулось відкриття першої національної виставки-форуму українського туристичного продукту Visit Ukraine 2008, організаторами якої виступають Рада з питань туризму та курортів і компанія «Євроіндекс».
Турист́ичний продýкт - комплекс туристичних послуг, необхідних для задоволення потреб туриста під час його подорожі. Являє собою комплекс туристичних послуг, який поєднує не менше ніж дві такі послуги, що реалізується або пропонується для реалізації за визначеною ціною, до складу якого входять послуги перевезення, послуги розміщення та інші туристичні послуги, не пов'язані з перевезенням і розміщенням (послуги з організації відвідувань об'єктів культури, відпочинку та розваг, реалізації сувенірної продукції тощо).

Вперше в Україні професійна туристична виставка орієнтована виключно на презентацію внутрішнього туристичного потенціалу. Такі заходи вже давно увійшли в практику в країнах, де в’їзний туризм є одним з пріоритетних напрямків економіки*. Для України з її багатими природно-рекреаційними ресурсами, розмаїттям історико-культурних пам’яток, вдалим географічним розташуванням, сприятливим кліматом ця галузь має усі шанси стати потужною індустрією, джерелом значних і стабільних надходжень до національного бюджету, інструментом сталого розвитку суміжних галузей та регіонів відвідання, створення додаткових робочих місць, а також покращення іміджу країни та її інтеграції до світової спільноти.

Географі́чне поло́ження - геопросторове відношення певного об'єкта до зовнішнього середовища, елементи якого мають або можуть мати на нього істотний вплив.
Робо́че мі́сце - елементарна одиниця виробничої структури, що містить частину простору виробничого підрозділу, яка потрібна для здійснення трудової операції та оснащена матеріально-технічними засобами, що використовуються у процесі праці.
Ста́лий ро́звиток (англ. Sustainable development) - загальна концепція стосовно необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі.

Історичні та культурні пам'ятки усіх регіонів України, курорти, заповідники, музеї, можливості для оздоровчого, активного, дитячого, молодіжного і екотуризму, послуги готелів, ресторанів, перевізників демонструють 116 учасників експозиції Visit Ukraine 2008.

Україна - унітарна держава, регіонами якої є 24 області, 1 автономна республіка (АР Крим) і 2 міста зі спеціальним статусом: Київ і Севастополь.
Серед експонентів — Radisson SAS Hotel, «Арктур», «МАУ», Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, готелі «Одеса», «Пальміра Палас», Національна готельна мережа "Premier Hotels", ресторація – більярдний клуб «ГЕНШТАБЪ», мережа ресторанів FIM-card, санаторії та курорти Державного управління справами, Укркурортсервіс, фестивалі «ГогольFest», «Джаз Коктебель», «Країна Мрій» та багато інших.
Державне управління справами Держа́вне управлі́ння спра́вами (ДУС) - спеціальний державний орган з матеріально-технічного, соціально-побутового та іншого забезпечення діяльності Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, інших державних органів, усіх міжнародних дипломатичних представництв на території держави (наразі понад 130).

Майданчиком для живого спілкування та обговорення нагальних професійних проблем стануть заходи виставкової програми: конференція «Маркетинг міст. Досвід розвитку міст як туристичних центрів в контексті підготовки України до Євро-2012», семінари «Система якості у сфері сільського „зеленого” туризму до 2012» та «Активний туризм як фактор зростання туристичних потоків».

Туризм Тури́зм - тимчасовий виїзд особи з місця постійного проживання в оздоровчих, пізнавальних, професійно-ділових чи інших цілях без здійснення оплачуваної діяльності в місці перебування.
Також серед подій виставки — Всеукраїнський молодіжний туристичний фестиваль «Дивосвіт».

Об’єднавши можливості наочної презентації туристичного потенціалу України та професійного обговорення актуальних для розвитку галузі питань, Visit Ukraine, безумовно, стане дійсно вагомою подією для вітчизняної туристичної індустрії та посяде достойне місце серед низки заходів форуму «Індустрія гостинності», що проводиться з нагоди святкування Року туризму та курортів за рішенням Кабінету Міністрів України за підтримки Міністерства культури і туризму та Державної служби туризму і курортів.

Туристи́чна інду́стрія - сукупність різних суб'єктів туристичної діяльності (готелі, туристичні комплекси, кемпінги, мотелі, пансіонати, підприємства харчування, транспорту, заклади культури, спорту тощо), які забезпечують прийом, обслуговування та перевезення туристів.
Держа́вна слу́жба - професійна діяльність щодо практичного виконання завдань і функцій держави особами, які мають посади в державних органах та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.
Кабінет Міністрів України Кабіне́т Міні́стрів Украї́ни - вищий орган у системі органів виконавчої влади України. Кабінет Міністрів України відповідальний перед Президентом України та Верховною Радою України, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді України у межах, передбачених Конституцією України.

Сподіваємось, що Visit Ukraine активізує інтерес до України як до культурного й туристичного центру, стимулюватиме потоки організованого внутрішнього та в'їзного туризму і стане ефективним майданчиком для ділових контактів між операторами національної туріндустрії, її взаємодії з іншими сферами культурної та економічної діяльності в Україні, комплексної та яскравої демонстрації потенціалу українського туризму для іноземних споживачів та представників українського туристичного бізнесу.

Еконо́міка або економічні науки (від дав.-гр. οἶκος, oíkos - «дім» та дав.-гр. νόμος - «закон») - комплекс суспільних наукових дисциплін про господарство, а саме - про організацію та управління матеріальним виробництвом, ефективне використання ресурсів, розподіл, обмін, збут і споживання товарів та послуг.

Офіційним авіаперевізником Visit Ukraine виступає компанія «АероСвіт». Генеральний медіапартнер — Українська туристична газета.

Найповнішу інформацію про заходи виставки та поточні події ви завжди отримаєте у прес-центрі, а також в Інтернеті на сайті www.visit-ukraine.org.

Контактна особа: Марина Клішина, PR-менеджер, компанія «Євроіндекс», e-mail: klishina@eindex.kiev.ua, тел.: (044) 461-9303.
* Світовий туристичний бізнес минулого року побив усі рекорди зростання: потік туристів сягнув 898 млн. осіб — на 52 млн. більше, ніж у 2006 році. За словами Джеффрі Кента, президента Всесвітньої ради з туризму і подорожей, туристична галузь дає десяту частину світового ВВП, в ній зайнятий кожен дванадцятий працюючий землянин. Наступного десятиліття доходи від туризму в світі щорічно зростатимуть майже на 4%. Найдинамічнішими за темпами розвитку є Велика Британія, Китай, Німеччина, США, Японія. Найбільший туристичний ринок — Євросоюз, на який припадає 35% доходів галузі. За даними Адміністрації Держприкордонслужби, минулого року Україну відвідали 23,1 млн. іноземних туристів, що на 22% або майже на 4,2 млн. осіб більше, ніж 2006-го.

• Державного управління справами
  • Кабінету Міністрів України